Kurssipalaute 2011

Koonta kevään 2011 kurssikyselystä

Kevään 2011 kurssin jälkeen kysyimme kurssilaisiltamme kommentteja valmennuskurssistamme. Vastauksien keskiarvot on esitetty kuvissa 1 ja 2. Kysyimme lisäksi, olisivatko kurssilaiset valmiita suosittelemaan valmennuskurssiamme kavereilleen. Tähän 100 % kurssilaisista vastasi kyllä. Kurssin sisäänpääsyprosentti oli 36 %.

Kuva 1: Opetuksen arvosanan keskiarvo oppiainekohtaisesti ja kurssin kokonaisarvosana. Kokonaisuus on parempi kuin osiensa summa!

 

Kuva 2: Asteikkona käytettiin 1=täysin eri mieltä, 3=en osaa sanoa ja 6=täysin samaa mieltä. Kurssin hinta-laatusuhde sai arvosanaksi 6/6 kuten myös kurssin kurssilla vallinnut yhteishenki. Kurssilla käytetty Galenos haltuun -kirjasarja sai hieman heikompia arvosanoja kuin kurssi muutoin. Ensi kevään kurssilla käytämme uusia oppimateriaaleja mm. Galenoksen poistumisen vuoksi.

Kurssilaisten kertomana

Hain lääkikseen suoraan abivuonna 2009, mutta silloin en vielä päässyt sisään.
Kahden  vuoden jälkeen päätin yrittää uudelleen, tällä kertaa päätin lähteä valmennuskurssille. Lukuisat fysiikan ja kemian laskutehtävät kehittivät laskurutiinia, mutta erityisesti tarvitsin pätevän henkilön (kurssilla oli tarjota heitä kaksi) selittämään Galenoksen sisältämiä biologian kokonaisuuksia. Ahkeran opiskelun ja valmennuskurssin tarjoaman tuen ansiosta sain haluamani opiskelupaikan Turun lääketieteellisestä tiedekunnasta. -Kimmo Myller

 

Osallistuin Turun Pääsykoevalmennuksen kertaustunneille keväällä 2011. Opetuksesta huomasi, että opettajat todella osaavat asian. Tunteihin oli selvästikin panostettu, luentomateriaalit oli kattavat ja selkeät, muttei kuitenkaan liian yksinkertaiset. Vaikka Galenos oli entuudesta hyvin tuttu, kurssilta olen oppinut paljon uutta. Tykkäsin myös siitä että mikro- ja makrobiologiaa oli jaettu erilleen ja molempia opettivat eri opettajat. Kemiasta, fysiikasta ja todennäköisyysmatikasta laskettiin sekä peruslaskuja että paljon vaativampia tehtäviä.

Mielestäni kurssilla sai todellakin rahoille vastinetta. Selkeä kurssisuunnitelma, huolella tehdyt kurssimateriaalita ja ammttitaitoiset opettajat ovat ehdottomasti kurssin vahvoja puolia. Se, että opet opiskelevat itse lääketieteellisessä oli pirteä lisä, oli hauskaa ja motivoivaa kuulla juttuja itse opiskelustakin ko tiedekunnassa.Kova työ ja ahkeruus palkitaan ja tänä syksynä aloitin opiskelut unelmieni opiskelupaikassa. :) -Irina Gamberov

 

 

Olen työssäkäyvä kahden lapsen isä. Aiemmin olen opiskellut sairaanhoitoa ammattikorkeakoulussa sekä työskennellyt useamman vuoden sairaankuljettajana. Tammikuussa 2011 päätin hakeutua lääkikseen, ja tiesin että opiskelupaikan saaminen tulisi olemaan haastavaa, koska en ole käynyt lukiota. Minulla ei ollut mitään aikaisempaa osaamista matikan, kemian tai fysiikan saralta. Näitä aineita olin viimeksi lukenut peruskoulussa 90-ja 2000-luvun taitteessa ja silloin todella huonolla menestyksellä. Alkoi kova pohtiminen, miten pääsisin lääkikseen? Miten yhdistää työ, opiskelu ja perhe-elämäni? Koluttuani pitkään nettisivustoja, tutustuen iltalukion tarjontaa, lueskellen kaiken eri preppikurssien tarjoajista sekä lääkiksestä, nousi yksi selkeästi ylitse muiden; Turun Pääsykoevalmennus opettajineen. He olivat juuri etsimäni! Neljä lääkisopiskelijaa, joilla jokaisella oli vahva tieto-taito omalta osaamis-alaltaan. Otin yhteyttä pikimmiten ja sovimme pitkäntähtäimen pääsykoevalmennuksesta, joka alkoi intensiivisesti heti seuraavalla viikolla yksityistunneilla.

Olen ollut erittäin tyytyväinen valintaani. Opetus on ollut reilusti yli odotusteni, ja kehitykseni huikeata. Jokainen opettajista osaa todella hyvin oman alueensa, ja olen saanut rahoilleni enemmän vastinetta, kuin mitä osasin edes toivoa. Vaikka minulla on tähtäimessä pääsy lääkikseen kevään 2012 tai 2013 pääsykokeista, kävin jo keväällä 2011 valmennusklinikan muiden kurssilaisten kanssa. Kurssi oli loistava. Opetus oli tehokasta, hyvin suunniteltua ja valmisteltua, ja materiaali laadukasta. Kurssilla oli erittäin hyvä yhteishenki ja sain uusia ystäviä joiden kanssa olemme jatkuvasti tekemisissä. Kiitos tehokkaan opetuksen, sekä hyvien opetusmenetelmien ansiosta, ylitin itseni moninkertaisesti tämän kevään pääsykokeessa, ja sain lähes puolet sisäänpääsyyn tarvittavista pisteistä! Ilman pääsykoevalmennuksen vinkkejä, oppeja, tsemppiä ja laadukasta opetusta, en olisi saanut kuin korkeintaan muutaman pisteen. Oppiminen on ollut helppoa ja hauskaa Jussin, Altin, Riston sekä Joelin avustuksella, ja olen varma, että ensi keväänä tulen jo hipomaan sisäänpääsyrimaa kiitos poikien hyvän opetuksen! Pääsykoevalmennuksen opettajien kokonaisvaltainen osaaminen, oppilaiden yksilöllinen huomioiminen sekä pelisilmä on vahvuus, jota ei muualta saa, ja rahoilleen saa todella suurta vastinetta! Tälläkin hetkellä jatkan omatoimista opiskelua poikien johdolla ja valmistaudun tulevan kevään preppikurssiin sekä pääsykokeisiin täynnä virtaa. Suosittelen pääsykoevalmennusta erittäin lämpimästi kaikille lääkikseen pyrkiville! Opetus on todella ollut jokaisen euron arvoinen! Nähdään kurssilla! :)
-Andreas Grönblom