Blogit

Mitä kannattaa ottaa huomioon itseopiskelumateriaaleja ostaessa

Lääketieteellisen tiedekunnan valintakokeeseen valmistavien itseopiskelumateriaalien kirjo on laaja ja eri vaihtoehtoja selaillessa saattaa nousta monia mieltä askarruttavia kysymyksiä. Olemme koonneet oheen muutamia tärkeitä seikkoja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota ja jotka toivottavasti auttavat sinua itseopiskelumateriaalien valitsemisessa ja tilaamisessa.

 

Hinta

Entä kun ne ovet sitten vihdoin aukeavat..

Ennen pitkään puurtaminen tuottaa tulosta ja ne lääkiksen raskaat ovet aukeavat itse kullekin. Jokaisella on oma tarinansa kerrottavana siitä, miten sai tietää omasta sisäänpääsystään. Sitä hetkeä tuskin kukaan unohtaa koskaan. Tämän suuren uutisen juhlimisen jälkeen on sitten aika pohtia käytännön asioita ja hoitaa muutamia tärkeitä asioita, jotta opiskelu pääsee mahdollisimman kivuttomasti käyntiin.

Motivoi itsesi lääkikseen

Osallistuin aikoinaan valmennuskurssille, jossa samalla kurssilla oli mukana muutama tuttu, mutta ei varsinaisesti omia ystäviäni. Oli mielenkiintoista tutustua muihin hakijoihin ja kuulla, miten valmennuskurssikaverini olivat päätyneet hakemaan lääketieteelliseen. Useat heistä olivat ehtineet jo kokeilla mitä erilaisempia ammatteja ja työtehtäviä. Kaikki kurssille tulleet olivat kuitenkin todenneet, että lääkärin ammatti vaikutti kiinnostavimmalta vaihtoehdolta omaa tulevaisuutta ajatellen.

Kansainvälisyys lääkiksessä

Monikulttuurisessa ja kansainvälisessä maailmassa nuorilla on kova halu lähteä vaihtoon jossain opintojen vaiheessa.  Monet lääkikseen pyrkijöistä ei halua lähteä lukiovaihtoon, koska lähes poikkeuksetta vaihto johtaa lukio-opintojen venymiseen. Siksi halu yliopisto-opiskelun aikaiseen vaihtoon saattaa olla korkea ja pettymys suuri, kun selviää että lääkiksessä ei juurikaan korvata muualla suoritettuja opintoja.

Miten kiintiöt vaikuttavat lääkikseen hakemiseen?

OKM ja yliopistot ovat jo pitkään suunnitelleet kiintiöitä ensimmäistä kertaa yliopistoon hakeville. Taustalla on valtion halu pidentää työuria aikaistamalla työhön pääsyä. Nyt lääkikseen sisään pääsevän keski-ikä on ollut n. 21 vuotta ja uusia ylioppilaita hyväksytyistä on noin 20%. Kiintiön on tarkoitus helpottaa sellaisten opiskelijoiden sisäänpääsyä, joilla ei ole aiempaa korkeakoulututkintopaikkaa.

Merimiestaitoja ja matkailulääketiedettä

Karibian aurinko hohkaa korkealta ja TS Helena surffaa turkooseilla mainingeilla kohti Grenadiinien eteläistä saaristoa. Epätodellista kyllä, tänään on jouluaatto ja vatsassa velloo, mutta hymyt loistavat kirkkaina jokaisen meistä kasvoilla. Nyt on medisiinareista kootun matkaseurueemme ensimmäinen jännittävä yöpurjehdus takana ja on aika levähtää ansaitusti yhteisen aamunkahvin äärellä.

Pänttääminen palkitsee, mutta suunnittele luku-urakka huolella

Salmonella, shigella, kampylobakteeri, yersinia ja moni muu. Näitä toistelin itselleni tänä aamuna pyöräilyn lomassa samalla kun yritin pysyä pystyssä yön aikana jäätyneillä teillä. Eilinen tenttiinlukuilta oli mennyt pahasti pitkäksi, silmiä särki ja mietin ankarasti, miksi aikanaan päätin alkaa pänttäämään tällaisia vapaaehtoisesti. Kuuden vuoden ajan.

Pitkäkurssin aikataulu

Pitkäkurssin aikataulu on nyt julkaistu. Voit ladata sen alla olevasta linkistä.

Pitkäkurssin aikataulu 2015

Uusi toimitusjohtaja

Turun Pääsykoevalmennus on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi Aapo Väätäisen. Aapon työtehtävät jatkuvat ainakin 2015 kesäkuuhun asti.

Mitä opiskella lääkiksen valintakokeeseen 2014?

Valintakriteereitä ei ole julkaistu vielä virallisesti tätä kirjoitettaessa, mutta todennäköisesti ne tulevat olemaan samat kuin viime vuonna: kemian, fysiikan ja biologian pakolliset ja syventävät kurssit.

Oppiaine Pakollisten ja syventävien kurssien lukumäärä
Biologia 5
Kemia 5
Fysiikka 8

 

 

 

Sivut